Tricolorului, 32

Casă individuală

Tricolorului, 32
Monument de arhitectură de valoare locală, inclus în Registrul de monumente de istorie şi cultură a municipiului Chişinău, la iniţiativa Primăriei. A fost construită la începutul secolului al XX-lea, în stil modern (este contestată construcţia lui la sfârşitul secolului al XIX-lea). Edificiul a suferit în timpul celui de al doilea război mondial şi a fost reconstruit în perioada postbelică.

Casa, are un plan rectangular, ridicată într-un nivel, cu latura lungă aliniată liniei roşii a străzii Tricolorului, inclusă în frontul ei perimetral.

Faţada este în zidărie aparentă cu detalii cioplite din piatră. Are o compoziţie alcătuită din opt axe, şapte goluri de ferestre şi unul de uşă, amplasat lateral, spre dreapta. Ferestrele sunt în segment de arc, alungite, cu ancadramente "înecate" în suprafaţa peretelui. Intrarea este într-o loggie din retragerea unei porţiuni a peretelui, cu partea superioară, într-o retragere pe console, boltită în segment de cerc, dominată de un parapet. În plinurile dintre ferestre sunt lezene în consolă.

A fost modificată prin construirea unui etaj în mansardă.

Faţadă
Tricolorului, 34Tricolorului, 30